СЛІДКУЙТЕ ЗА НАМИ ТУТ

АГЕНЦІЯ НОВИН БОГОРОДЧАНЩИНИ

Інформаційно-пізнавальна інтернет-газета про рідний край, його жителів та їх життя

//

//

//

У «Прикарпаттяобленерго» відповіли, від чого залежить дотримання режиму вимкнень світла 4х4

18/12/2022

Першочергово енергетики забезпечують живленням об’єкти критичної інфраструктури. Решту дозволеної потужності розподіляють на величину черг. 

Про це повідомила пресслужба «Прикарпаттяобленерго», пише Фіртка.

Дотримання режиму вимкнень 4х4 залежить від:

  • Чи будуть повторні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури та якими будуть наслідки після них.
  • Лімітів. Якщо ліміти критично знизяться, уникнути триваліших вимкнень буде неможливо.
  • Також ще потрібен час на відпрацювання логістики щодо черг, що вимикаються вручну. Зараз проводять аналіз, скільки реально часу займають доїзди до підстанцій бригад, яка послідовність буде найефективнішою в розрізі часу перемикання, скільки додатково персоналу треба залучити тощо.

До слова, енергетики спрогнозували, скільки ще триватимуть відключення світла на Прикарпатті. Так, такі відключення будуть до кінця опалювального сезону, ймовірно, десь до початку квітня.

Нагадаємо, «Прикарпаттяобленерго» найближчими днями розробить графік відключень світла на тиждень. Раніше такий графік оприлюднювали щодоби. Разом з тим, енергетики пояснили, що кардинальних змін у графіку не буде. 

«Можуть бути незначні зміни, і вони будуть відображені на сайті компанії, а також у чат-боті Viber під кнопкою «Відсутнє світло».

Ми зробимо графік на тиждень. Зрозуміло, якщо будуть якісь різкі зміни в обстановці в енергосистемі, то графік корегуватиметься.

Однак, попередній графік на тиждень